.::Our Precious:: Nadiatul Qistina & Muhammad Danish Mirza::.

By: Nadiatul Qistina And Muhammad Danish Mirza

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  [2]  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 8-Jul-2008 22:22 Email | Share | | Bookmark
Nadiah & Danish

 
 
whoahhhh
View all 6 photos...



Tuesday, 24-Jun-2008 03:56 Email | Share | | Bookmark
JAPAN GT + BACKDATED ENTRY

GT babe kunun2 nyerr..sib baik yayah tak cekci2:D
ha, posing jangan tak posing
 
View all 12 photos...
Wah...bila mommy belek2 camera mommy nih banyak betul gambar tak update & upload...Gambar dalam camera daddy pon melambak2...punyalah sibuk + malas nak mengupload.kat umah plak line 3G tu kejap ada kejap takde...nak tunggu streamyx masuk hopefully pasni takdelah masalah nak mengakses internet.Kalau ada masa terluang sikit plak anak dara mommy nih ngacau aje lebih...asyik nak berteman ajeeee.tengok tv pon nak kena teman .ingatkan kalau bagi dia tengok kartun kat tv tu dia takdelah nak kacau lagi bila mommy nak buat kerja.Kejap aje dia elok ngadap pastu sure dah terjerit dok panggil mommy...
Wiken lepas kami gi ikut daddy tengok Japan GT..Tetiap tahun memang tak missed tengok since ada insan yang rajin sponser kami nih ( padahal mommy bukan minat pon..tapi since daddy yang rajin nak pegi tu so anak ngan isteri la jadik mangsa hobi daddy nihhh ) japan GT ni okey la sket dari F1 yang lagi ramai umat gi tengok.Kalu idak tak koser kami.Nadiah pun memang tak penah tinggai...dasat woo ni budak zaman sekarang kecik2 gi tengok race.hehehe....


Tuesday, 10-Jun-2008 05:46 Email | Share | | Bookmark
Little Update

 
 
ABIH LA ADIK KENA WRESTLING NGAN KAKAK
View all 5 photos...

Nadiah ::
# 2 years 6 months old
# hyperactive & talkative pot pet pot pet
# can't live without Mr Bean..makan tengok Mr Bean, main pon tengok Mr Bean, nak
mandi Mr Bean jugak tido pon mesti ada Mr Bean.aiyorkkkk:-O
# makin boolattt almost 17kg..tengok la perut gendut tuuuu...
# suka melaram.tak sah kalau keluar umah tak pakai lipstik...
# sekarang mandi sendiri & pakai baju sendiri
# masih pakai pampers lagi.. hehehehe.training asyik failed sajorkk..mesti bocor jugak kalau tak pakai pampers



[size=9] Danish ::
# 7months old
# mulut bising tak paham apa yang dia bebelkan...mumbling sajork
# dah mula merangkak sikit2
# lom tumbuh gigi lagik
# mula melasak
# petang2 mesti nak keluar berjalan.selagi tak bawak keluar umah selagi tu la dia gelisah dan kadang melalak jugak.huhu


Wednesday, 14-May-2008 07:28 Email | Share | | Bookmark
can't wait until the day has come....

 
purak-purak tido
kemain lagi posing..siap bersolek plak
View all 5 photos...
huhu....mommy rindu sungguh kat Danish..tinggal 2 hari lagi kami akan pulang ke Perak & mommy bawa Danish balik KL.Minggu lepas pun mommy tak dapat nak balik Perak sebab kami pergi Segamat ambil barang my SIL.Lepas tu singgah Melaka makan ikan bakar.huuu..frust btol sebab kali ni makan tak syok macam mula-mua dulu.



8 hb lepas Danish dah 5 bulan .Sekarang danish dah terrer bergolek2 & mengundur.danish pun dah mula makan bubur nasi.Berat danish 7 kg.My MIL bagitahu dia sekarang kuat gelak & senyum2..sapa2 amik pun dia layan aje. Petang2 dah pandai nak meronda ngan tokwan naik motor .amboi, memang anak lelaki sungguh Danish memang kamceng ngan tokwan dia..hmm..tak tahulah nanti cemana nak biasakan dia kat KL.


Wednesday, 7-May-2008 12:00 Email | Share | | Bookmark
KL-JAKARTA-BANDUNG-JAKARTA-KL

Ready to go
Sila pasangkan sabuk pengaman anda:D
daddy with his new gadjet
View all 35 photos...

Hi everybody, we're back!!
Alhamdulillah, kami dah selamat kembali ke KL...hiihi rindu kat umah , rindu kat kengkawan semua...cumanya Nadiah & daddy balik2 demam..sib baik mommy masih strong lagik...tu la penangan bercuti.gosh, soooo tiring ! tiring of jalan-jalan, shopping, eating bla bla bla... rasanya 6 hari tu macam tak cukup je kat jakarta + bandung .sib baik lah tak sambung lagi cuti gi bangkok plak..hihihi...
kami pergi ke sana ber3, Danish still at atok's place.Actually idea asalnya cuma nak gi bali....tapi kalau gi Bali tu lagi best la kalau cuma mommy ngan daddy je yang pergi..baru macam honeymoon kan..kan...kami ke sini pun bukan atas urusan kerja .Memang nak berliburan semata-mata...

1st day kami di Jakarta.
Tiba di Soekarno-Hatta Airport sekitar jam 9.50WIB.Dekat airport ni banyak ulat.memang la kena hati2 kalau tak kena pow aje.Better look for taksi Bluebird ( Bluebird group - kaler biru ) sebab ikut Argo .Pemandu taksi pun peramah dan baik hati.Then kami terus pergi ke hotel.Stay @ Alpine Hotel sebab dekat dengan Gambir Stasiun ( go to Bandung by train ) .Petang tu kami round sekitar bandar Jakarta, monas, Ancol Dreamland & Mangga Dua Area.

2nd day tiba di Bandung
Dari Jakarta bertolak naik train ke bandung.It took about 3 hrs journey.Train kami delayed, so sampai bandung pun dah lewat.Kat sana dah ada supir menunggu sebab mommy dah book supir awal2.its cost us about RM 100 per day for 12 hrs ( included gas, tips, parking, tol, insurance & makan supir ).kira ok la kan tak mahal.kalau kat m'sia ni sewa keter sehari pon dah mahal.at least supir ni boleh jadik tourist guide sekali.sebelum check in Hotel, kami isi perut di Ayam Goreng Suharti, Jalan Setiabudi.Perghhh, memang terangkat la ayam goreng dia..sedap & mabelesss!Di Bandung kami stay @ Alam Permai Hotel.memang best hotel ni,macam resort..sejuk je sebab dekat kawasan bukit/pergunungan.Bilik dia satu malam IDR 220000 atau
RM 75.really worth it!
Kemudian kami ke Tangkuban Parahu.( must go there if u go to bandung )

makan jagung bakar ondaway to ciater.Lepas tu pergi ke Hot Spring Sari Ater.( ni best gi waktu malam..puas hati mandi )

3rd day -Bandung.
okeh , time untuk menyoping!Bandung very famous with Factory Outlets.More than 40 FOS ( around jalan setiabudi,Cihampelas,Dago,Riau antara yang terkenal )Shopping sakan la jugak kami sampai beranak pinak luggage kita orang...tak padan dengan jumlah orangnya

* some of the FOS yang sempat diterjah.ada lagi tempat tak gi amik gambar sebab shopping lagi best dari amik gambor..

4th Day-Bandung
Pagi-pagi lagi kami menuju ke kampung Daun ( nyaman & menyegarkan..Food sedap ),
Kemudian ke Parahyangan ( Art & culture place - gamelan & Angklung ).Kemudian sambung shopping lagi...
Last destination ke Pasar Baru ( macam Jalan TAR...banyak jual kain mentah.baju-baju , telekung , batik etc memang murah giler compare to Jalan TAR ),tapi kawasan ni tutup awal, sekitar jam 5.

5th day ke jakarta balik
huhu, mommy paling sker kat jakarta! best ..eventho jakarta is the city, just same as KL tapi suasananya jauh berbeza.Mall dia besar2 gabak compare to the Mall kat kl, memang sesuailah buat shopaholic cam mommy nih .Tempat makan pun banyak giler...but beware of non halal food.


Last day we spent our time at Kelapa Gading.Kesian kat Nadiah, jadik mangsa dalam tak sihat tu mommy hangkut gak dia dalam stroller... The place very crowded, crowd with shoplots, Malls & peoples.The best thing banyak giler rumah makan kat situ..sampai tak tau mana nak pilih & if posibble macam nak try semua but once again, beware of non halal food.some of the makan place (at Food Junction ) nampak ok je dari luar.tapi actually ada menu kodok & pork.

6th day kembali ke KL....




[<<  <  1  [2]  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net