.::Our Precious:: Nadiatul Qistina & Muhammad Danish Mirza::.

By: Nadiatul Qistina And Muhammad Danish Mirza

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  6  7  8  9  10  11  12  [13]  14  15  16  17  18  19  20  >  >>]    [Archive]
Thursday, 7-Sep-2006 03:15 Email | Share | | Bookmark
Miss PINK in action...

miss pink @ klcc
reading is a good habit
night activities

Semalam mommy bawak Nadiah ronder klcc dan lepak kat taman.Kebetulan si kecik ni ikut mommy pegi opis ( jadik P.A mommy untuk 2 hari ni ), so masa nak balik tu singgah jap kat klcc .Skang ni si kecik ni memang payah nak snap gambar dia sebab tak reti nak dok diam dan kalau berjaya amik pun smer jadik gambar candid!

ni aktiviti Nadiah belah malam pulak...selalu kalau siang hari dia takmo tido, mommy akan buat sumting untuk bagi dia mengantuk dan paksa dia tido ..kalau tak memang sampai lewat malam la Nadiah berjaga ..salah satu aktiviti tu ialah bagi Nadiah baca buku fav dia...dah lama belek-belek buku tu mesti dia ngantuk

tapi hari ni tak berjaya la trick mommy...dah boring baca buku Nadiah start carik akal lain pulak..mula-mula dia panjat keluar dari pool tempat dia bermain tu...then pergi pulak kat tempat fav dia, meja sisi!huh, nak memanjat pulak anak mommy nihhh!!! siaplah nanti daddy balik umah mommy maleh nak layan...




Saturday, 26-Aug-2006 16:20 Email | Share | | Bookmark
nadiah::9 mos



Hari ni Nadiah genap 9 bulan.xde gambar baru nk upload sebab mommy cuti 3 hari ni jaga nadiah demam::beralih bulan n nak tumbuh gigi lagi...daddy nadiah pon xde pegi outstation, so mommy memang xde source untuk internet di rumah..Boring gilerr .takleh nak surfing, asik ngadap cartoon ajelah...
ni pulak first time Nadiah demam, panik jugak mommy sebab malam sebelum tu badan Nadiah panas sangat..
Nadaih pulak asik merengek, takmo kena tinggal..asik nak berkepit ajerrr..grrrr tapi demam-demam pon aktif jugak
perkembangan nadiah masuk 9 bulan ni;
-berjalan jatuh
-makin becok mulut ..pastu suka jerit2
-kuat merajuk & mengamuk
-dah pandai panjat meja sisi katil , nk jd superman menerap atas meja.

-suka ajuk gaya org
-dah pandai buat bunyik maaa...baaa...
-dah mula perangai lama suka tdo lewat
-suka mengadap buku peberet dia-sesame street..kalau tinggal atas katil dia akan cari buku tu...baguih anak mommy nih
-suka tengok pocoyo & rolie polie olie..kalau pasang channel tu tengah tayang program ni memang dia suka sangat!
-pandai minum guna straw
-suka dengar muzik, pantang kalau daddy pasang muzik kuat2 esp lagu rancak...start goyang badan dan kaki

p/s:Alhamdulillah, Nadiah dah semakin sihat..measels tu pon dah kluar semua(ikut petua Anna bagi dia minum air kelapa )..lega mommy tengok Nadiah dah kembali ceria dan ketawa...Mommy skang ni agak bz, so tak sempat nak upload gambar baru..bila ada peluang nanti mommy update okkay!


Tuesday, 22-Aug-2006 07:57 Email | Share | | Bookmark
my sleeping beauty

 



Friday, 18-Aug-2006 02:13 Email | Share | | Bookmark
Kisah Asam Pedas....

Jalan-jalan Makan Asam pedas...
 
Entah kenapa tetiba mommy teringin sangat nak makan asam pedas Rindu betul dengan asam pedas johor.Kat KL ni memang payah nak dapat..dah malam-malam ni sibuk pulak nak makan asam pedas..

Kami cuma tahu satu tempat yang agak famous kat Setiawangsa LRT tu, dekat dengan R& K Sate /Office KRU..tempat ni pernah masuk rancangan Jalan-jalan cari makan..so pergi situ je lah...Memang confirmed ada Asam Pedas, tapi Melaka punya resepi..Mommy memang order asam pedas ajelah, daddy makan chicken chop.Nadiah???Maka angin aje... Orang tak ramai , suasana pun nyaman & selesa...agak sedap jugaklah asam pedas dia (still takleh celen asam pedas johor)..habis makan tu balik, lega jugak dapat merasa asam pedas, daripada kempunan kan ..thank you daddy!!!
Sepanjang-panjang perjalanan balik tu tak tahu apa yang tak kena ngan Nadiah..dia mengamuk marah2 tarik tudung mommy dan cakar2 muka mommy...pastu jerit2 tak mo duduk diam..sabo ajelah...
takkan marah kut sebab tak pelawa makan?lagi pon bukan boleh makan pun kat situ..Nadiah pon dah kenyang minum susu sebotol...saja je nak bikin mommy panas ...sampai2 umah mommy letak Nadiah atas katil bolayan je dia..baik mommy habihkan laundry seminggu punya stock ..lagi aman...



Thursday, 17-Aug-2006 02:06 Email | Share | | Bookmark
Baby Nur Auni Irdina

Nur Auni Irdina

kami pergi melawat baby Auni (Adik Nadiah nihhhh ) di Kota Damansara..Nur Auni Irdina lahir pada 7 August 2006 pada pukul 3.15 ptg di SJMC dengan berat 2.7kg..masa tu tak sempat-sempat nak melawat sebab daddy Nadiah sibuk sangat..Tahniah kepada pasangan Iza Hanim & Sykirin kerana dikurniakan bayi yang sihat dan comel..Semoga rezeki kalian bertambah-tambah murah & melimpah ruah dan selamat menjalani kehidupan baru sebagai ibu & ayah....
mommy tak ambil banyak gambar sebab sibuk melayan kerenah Nadiah..Nadiah sekarang memang takmau dengan orang sangat dan asyik nak berkepit dengan mommy...Masa mommy pegang baby Auni dia sibuk tarik-tarik tangan mommy dan muka pun masam aje....cemburu la tuu

semalam Nadiah jatuh tercium kerusi di rumah pengasuh...( hidung luka sikit)..tulah, aktif sangat memanjat dan tak reti dok diam ....kan dah dapat tanda....Sekarang ni memang susah sikit nak control dia!!


[<<  <  6  7  8  9  10  11  12  [13]  14  15  16  17  18  19  20  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net