.::Our Precious:: Nadiatul Qistina & Muhammad Danish Mirza::.

By: Nadiatul Qistina And Muhammad Danish Mirza

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  8  9  10  11  12  13  14  [15]  16  17  18  19  20  21  22  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 26-Jul-2006 07:11 Email | Share | | Bookmark
I am 8 months old!!!

1...
2...
3!!!yey..but i still can't walk :(

Quote:

Sitting, crawling, and standing
Now that she's eight months old, your baby is probably sitting well without support and may be crawling or moving about by bottom shuffling (scooting around on his posterior using a hand behind her and a foot in front of her to propel herself). She's probably starting to pull himself up to a standing position while holding onto furniture. In fact, if you stand your baby next to the sofa, she'll probably be able to hold herself up, hanging on for dear life and using the furniture for support.
This newfound mobility means that your baby is now entering the land of bumps and falls. These are an inevitable part of childhood, and although your heart may occasionally skip a beat or two, try to enjoy watching your baby explore her surroundings and discover her limits. Restraining your innate desire to protect your child allows him to grow and learn for herself. However, do make every effort to make your home safe for your child. For example, you should secure fragile objects (so they won't topple) and keep rickety furniture in rooms that don't get much baby traffic.


Alhamdulillah, hari ni genap usia anak kesayangan mommy ngan daddy ni 8 bulan..time flies very fast..sedar-sedar sekarang anak mommy dah besyar! dah mula belajar bertatih pulak.. Nadiah sekarang semakin aktif dan lasak..perkembangan Nadiah pun amat memberangsangkan..
semakin laju merangkak,semakin cekap memanjat dan semakin kuat berdiri!
Kalau main dengan toys pulak dia dok belek-belek lama-lama,exploring..macam tu jugaklah kalau dia tengok orang... Orang dia tak kenal memang dia taknak ikut!memilih yekkkk...
lagi satu sekarang Nadiah kuat merajuk...kalau ada yang tak kena dia rajukkan, sampai satu hari la dia buat derk aje ngan mommy ngan daddy!!isk isk..iskkk
Apa-apa pun, mommy & daddy sentiasa mengharapkan yang terbaik buat Nadiah..semoga Nadiah terus membesar bagai johan..yey!


Monday, 24-Jul-2006 02:38 Email | Share | | Bookmark
Malaysia's Next top Model:D:D

 
 
 


Thursday, 20-Jul-2006 06:36 Email | Share | | Bookmark
Jom tengok wayang!!!!

 

Yey, Mommy ngan daddy bawak Nadiah tengok movie.. Pirates Of The caribbean kat cathay cineplex cineleisure Damansara...Aunty Mayyah & her friend dan Uncle MIKI pon ada sekali.. .
mula2 tu mommy ngan daddy risau gak boleh ke tak nanti enter sekali ngan Nadiah...kita org gamble ajelah kan..tengok2 lepas je bawak Nadiah..
Dalam cinema tu Nadiah tak meragam pon.elok je dia tengok movie tu... lepas satu jam tu Nadiah titun... sampailah lagi 1/2 jam cerita nak habis baru dia bangun.
Puas hati mommy ngan daddy dapat tengok movie so pasni bolehlah angkut Nadiah sekali
Balik dari tengok wayang tu kita org singgah kat Jusco Wangsa Maju..masa ni la terserempak ngan Auntie zizie & fenriz..Darren pon ada sekali..Sorrylah zizie, nadiah ni asyik melekat je ngan daddy dia..takmo dah kena pegang lama-lama..dia dah kenal oghang la...Fenriz lak syok aje tidur...so takdelah bergambar2 pon..cuma auntie zizie je amik gambar ngan Nadiah..





Tuesday, 18-Jul-2006 02:39 Email | Share | | Bookmark
Kota Keriangan

Nadiah with mommy
Just the 3 of us
Aunty Mayyah & Uncle MIKI
View all 8 photos...





we have joy ..we have fun...
at kota keriangan....


Friday, 14-Jul-2006 06:24 Email | Share | | Bookmark
Cheeky cheeky gal..Aktiviti sebelom titun

 
heheh..mommy takdak kerja..ni aktiviti Nadiah sebelum tido..kadang kadang dia layan diri je..golek sana, golek sini..dah penat karang dia pon boom titun..Aksi tido nonggeng tu memang feberet dia tuhhh...

Time-time macam ni (abt 10.pm) adalah waktu standard Nadiah tido..kalau paling awal tu dalam kol 8 dah pengsan..tapi kalau time mata liat nak titun tu boleh sampai kol 1 pon takmo gak titun..isk, kacau daun jerkk


[<<  <  8  9  10  11  12  13  14  [15]  16  17  18  19  20  21  22  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net