.::Our Precious:: Nadiatul Qistina & Muhammad Danish Mirza::.

By: Nadiatul Qistina And Muhammad Danish Mirza

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  [3]  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 29-Apr-2008 07:28 Email | Share | | Bookmark
Will be back soon.....

Assalamualaikum semua...
sorry yer lately mommy bz amats..tak dapat nak update fp & jenguk kengkawan..gambor pon melambak tak upload lagi..pasni plak nak sambung cuti lagi seminggu..yahooo!!! 3 of us will be away for HOLIDAY...
after come back from holiday mommy akan amik Danish Mirza balik ke KL..yey pasni mommy akan sentiasa dekat ngan Danish.Tambahan plak insyaAllah pertengahan bulan 5 ni kami dapat maid.jadik pasni takdelah mommy risau sangat & pening2 kepala nak hantar anak-anak kat babysitter.


dalam sibuk2 tu sempat lagik kena tg ngan fiedah...


Touch of nature..

This is another of those Linky Love game where you only have to tag 10 person in one post but still there is no actual limit (you can tag more if you want!). Once tagged, you have to copy paste the link in this post, and make them grow!


Do not delete any of the links and be honest to yourself!


************************************************************
Thank u fiedah bagi mommy bunga kantan nih..buat laksa sodap tapi lagi indah persahatan kita kan...

Tag from Fiedah:
1. Lynn - Mummy Nini
2. Ila - Mummy Rizq Syahmi
3. Anna - Mama Irdina
4. Zizie - Mama Fenriz
5. Kent - Mommy Nadiah & Danish
6. Raz - Mommy Daniel & Dania
7. Nor - Mommy Hafiy
8. Ica - Mama Syirah + Ayesha
9. Heldamelissa
10. Akma - Mama 2El's
11. Zie - Ibu Afia
12. Gee - Mama 2Imel's
13. Julie - Mama Iman

So bunga kantan ini Mama dedicate kepada:
1) Nury- Mama Balqis
2) Mas - Mama Maya alesya
3) Raz - Mama Daniel & Zafreen
4) Ieza - Mama Adam & Adnin
5) Along - Mama Haris
6) Effa - Mama Balqis & Batrisyia
7) Farah - Mama Darwisy & Dani
Zizie - Mama Fenriz
9) Elly- Mama Irfan & Farah
10) Lin - Mama Nini
11) Hana - Mama Anas



Monday, 7-Apr-2008 02:18 Email | Share | | Bookmark
Our Weekend.

 
The Host
Disney Cartoon Character Theme
View all 13 photos...
Lyssa's 3rd Birthday Bash @ Hoxes Bookstore, PJ



p/s:the pics will be upload soon ..mommy bz plus pc mommy demam!


Wednesday, 26-Mar-2008 03:58 Email | Share | | Bookmark
Gambar suka-suka :)

 
 
sempat lagi POW belon! bertuah btol
View all 10 photos...
Semalam satu hari mommy spent masa dengan Nadiah.Bawa Nadiah jalan-jalan, makan-makan & tengok wayang dekat klcc.Memang seronoklah Nadiah dapat layanan VVIP dari mommy.Cumanya yang penatnya mommy jugak sebab asyik2 nak berdukung aje dia.lorat betul!kalau mommy soh dia turun sebab tak larat selamba je dia jawab,
" yayah penat lah...."
bila mommy balas " habih, ma tak penat ke? "
laju je dia jawab..." balik kerusi leh urut .."
amboi....iyelah tu..karang balik umah mommy baru nak start massage session dia yang terlebih2 sibuk nak duduk jugak..




Nadiah skang ni makin ligat.Lepas tu manjaaaa ya amat!tahap mengada pon leh tahan jugak, tak kira masa.Ada sekali tu daddy kena stayback kat opis, masa mommy amik Nadiah dia dah tanya "pa mana?" mommy cakap kat dia "pa kerja.."dia diam je.sampai umah dia tanya lagi pa mana..dia dah mula gelisah nak daddy dia..nangis2 suruh bawa jumpa daddy.mommy poyokan dia pon tak menjadik.terpaksalah jugak malam2 bawak dia gi opis daddy .Nampak daddy seronok habih la dia..macam setahun tak jumpa.yang jadik magsa mommy jugak
Kalau bawah dia gi MPH ke BORDERS ke atau mana-mana kedai buku memang dia takmo keluar.dia dok ralit ngan buku2....lebih2 tu menyepah ajelah..punggah buku banyak2 then amik lagi sampai penuh meja ( dekat borders ada meja & ruang untuk membaca ) pastu kalau nampak ramai budak2 dia seronok & macam nak berkawan tapi takut2..nampaknya pasni mommy kena cepat2 hantar Nadiah gi playskool supaya dia dapat berkawan dan belajar.
Sekarang mulut tu pun makin potpet potpet..selalu bikin mommy fenin kepala
Kalau buat perangai nanti mommy tegur ke atau bab dia sikit,mulalah ngadu kat daddy cakap maa buat dia...Tapi bila part amik hati tu bukan main lagi, memang boleh cair kita dibuatnya...kejap2 nak kiss mommy, peluk mommy,sayang mommy.


Selalunya sebelum tido, kalau tak tengok kartun Nadiah baca buku tak pon conteng2 buku dulu.nanti dah penat barulah dia tido.

Ni gambor weekend lepas kat OU.Masa ni nak tengok spiderwick..Sempat lagi mengPOW belon kat mommmy.bukan satu tapi 2! tu pon kalau boleh dia nak semua belon dekat rak kedai tu.boleh gituuu????



Quote:
Adik Danish stay ngan tok & Wan sampai Mei .lepas tu Danish akan tinggal terus dengan kami dan lepas ni bolehlah mommy upload gambar Danish selalu...Skang ni tak dapat nak balik every weekend since daddy pon weekend kena kerja...kalau sabtu tak kija Ahad plak kena kerja...
Sedikit progress Danish.Sekarang dah 3 bulan 1/2.Danish dah meniarap dan sekarang ni dah mula menyembur..burrrr burrr...habihlah luruh rambut mommy skang Danish kuat menyusu, makin montel & bolaaaat , Waktu tido Danish kol 8 malam....


Thursday, 13-Mar-2008 04:34 Email | Share | | Bookmark
Nadiah & Danish

Danish & Nadiah
B&W
Smile!
View all 14 photos...
Buah hati pengarang jantung mommy & daddy...Nadiah & Danish.



Nadiah
Hari ni Nadiah dah masuk 2 tahun 3 bulan 16 hari Dah besar dah anak dara mommy nih! skang Nadiah makin lasak,notty & banyak cakap.Penat betul melayan kerenah "makcik kecit" nih! Skang ni memang la dia manja sungguh ngan mommy.sikit2 mommy itulah, inilah...lagi2 kalau time nak susu tuuu..laju je dia suruh mommy buat.Orang lain buat dia tak kasi.mesti mommy jugak yang buat.Berdukung pon macam tu jugak.dah besar panjang mintak dukung lagi..eee, mahu senget pinggang mommy dibuatnya.
Badan tu pun dah montel.lepas sudah timbang dah 15kg.Boleh tahan jugak tu berat.
Lepas tu skang ni suka sangatlah nak main air atau mandi.kang kejap2 gi basuh tangan lah...pastu helah dia nak mandi dia kata dia yak.padahal takdak pon..ada sekali tu siap guling2 ataih katil kata dia yak dan nak mandi. sabo ajelah... pastu skang ni pon suka "pow" mommy..ada jelah benda2 yang dia berkenan nak suruh beli.tensen makcik.Kalau dulu leh la pancing dia cakap beli nantilah, esok2 la..skang takde maknanya cakap macam tu ngan dia.boleh plak dia paksa kita beli sekarang jugak.
Lepas tu dah berjangkit feel mommy yang suka shopping .asal jalan ngan mommy then mommy mula pilih baju dia pun sibuk nak jugak..siap cakap " ma..ni cantik...yayah ( panggilan nadiah )nak juga..."

* Nadiah bergaya dengan spek mata yang berjaya dipownya

Danish
Hari ni Danish dah masuk 3 bulan 5 hari.Berat plak dah 6.8 kg.Danish dah mula meniarap .Dah lebih seminggu Danish tunjuk skill dia tuhhh.Alhamdulillah Danish sihat je setakat ni..Takde demam atau selsema lepas cucuk hari tu.Good Boy! Danish pun macam biasa sangatlah senang nak dijaga.Tak banyak ragam macam kakak dia dulu. Siang Danish masih berbuai lagi.Tapi waktu malam tu dalam kol 8++ dia dah start nak tido letak atas tilam je.kalau kena bedung sampai ke pagi lah hanyut dia lena...Kalau pagi tu dia jaga merengek pun nak mintak kena angkat...dah pandai tengok orang dan paling kalau dengar orang panggil nama dia.Kadang tu kalau diagah, keluarlah jugak sore jantan Danish hehehe...


Many faces of Danish


Superman Returns



Tuesday, 4-Mar-2008 18:22 Email | Share | | Bookmark
Little Miss S.U.N.S.H.I.N.E

 
Nadiah,mommy & daddy
 
View all 5 photos...

Last weekend very tiring! We start our saturday morning a bit late the whole night hujan...syok giler tido supposed morning tu punya plan nak gi taman metropolitan,kepong bawak Nadiah jalan-jalan & main kat playground tu..but since dah hari hujan, berplayground kat umah jelah...Nadiah dok nyepah umah...dalam pukul 12 tu baru keluar umah pergi ke Shah Alam jumpa tenant nak pass dokumen.Tengahri tu daddy sedikit weng, sampai kami terlajak ke seksyen 19 nun..punyalah jauh musing nak ke bt 3 tu balik.plus jammed.what?S Alam jammed hari sabtu?biasalah kan time2 cuti ni orang Msia bukan reti dok umah...
so sebelum gi ke Puri Aiyu tu sempatlah mommy kenen kat daddy nak singgah ke showhouse Subang Andaman...cantik gilaks interior dia..sayang takleh nak amik gambar.Kalu tak leh share ngan korang merembesss ayaq liur tengok...kalau ada rezeki memang kami nak beli umah kat situ! bolehlah one fine day nanti mommy ajak kengkawan lepak kat club house dia yang terapung atas air tuuuuuuu...doa2 lah yer mommy dapat beli itu umah , tu pon kalau lom SOLD OUT ! balkoni dia memang besar leh buat lagi satu bilik!

lepas jumpa tenant tu terus kami gi tesco dalam keadaan rushing sbb kol 5 daddy ada meeting plak kat Hartamas..
malam tu habih meeting kami gi carefour beli barang Nadiah.kat carefour sampai kol 11, masih lagi ramai umats.agaknya kalau carefour tu tutup kol 3-4 pagi pun sure ramai lagi orang.

Ahad pagi dah keluar nak berkonvoi ke Kuala Lipis makan kenduri...lepas kenduri tu dari kola lipis gi kontan sebab daddy ada meeting malam tu..huu, bukan best pun jalan sebab masa terhad.kami lepak kat Kemaman Kopitiam je sementara tunggu daddy meeting ngan orang.Kol 11.30 gerak ke KL..dalam kol 12.30 berhenti kat Temerloh daddy sambung tido..penat gilerrr .At last sampai KL kol 3 pagi.




[<<  <  1  2  [3]  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net