.::Our Precious:: Nadiatul Qistina & Muhammad Danish Mirza::.

By: Nadiatul Qistina And Muhammad Danish Mirza

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  6  [7]  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 18-Jul-2007 08:48 Email | Share | | Bookmark
I've Been Tagged

 
nampaknya mommy pon dah kena tag ngan Along - mama haris.
okeh, dipendekkan cerita nama Nadiatul Qistina ni daddy nadiah yang pilih.
sebelum ni mommy memang dah ada beberapa list nama untuk baby girl, maklumlah
masa scan tu dah tahu gender.
Antara nama yang mommy berkenan ialah Dania Qistina & Najwa Alyssa sebab konon konon nanti dapat baby boy nak letak pulak nama Danial Qasyhri & Najmi Aliff, sedondon gitu .maksudnya pun elok.
tapi lepas bincang punya bincang mungkin daddy nadiah lebih suka nama Nadiah tu sebab daddy kata nama dania tu nanti sama dengan nama anak opismate dia dan najwa tu macam nama anak sedara.tu yang pilih Nadiah jugak sebab taknak sama.
Nadiah maksudnya mulia
Qistina maksudnya keadilan
.
Mula-mula tu kami rasa gabungan Nadiah Qistina macam kurang sedap bunyiknya
kemudian kami tambah jadilah Nadiatul Qistina.inipun daddy ambil masa 14 hari sampai dah nak habis tamat tempoh daftar nama.
Semoga anak mommy nanti membesar menjadi manusia yang mulia, dari segi akhlak,tingkahlaku dan imannya, dan sentiasa bersikap adil sesama manusia..amin

mommy takde sesapa nak tag , sebab rasanya ramai yang dah kena tag jugak.boleh gitu??





Wednesday, 11-Jul-2007 01:57 Email | Share | | Bookmark
Eye ON Malaysia, Taman Tasik Titiwangsa

help! somebody chase me!
 
 
View all 4 photos...
Rasanya orang lain ramai yang dah naik Ferris Wheel Malaysia ni kan..hmm, actually takde apa yang special sangat ngan eye on malaysia ni..tiket je mahal tapi sebab nak cuba punya pasal, kami pergilah jugak taman tasik ni.sambil2 tu bawak Nadiah jalan-jalan..kami pergi pun dah lewat, memang plan nak naik waktu malam.baru syok sikit tengok keindahan KL (konon-konon la tuuu) kebetulan masa kami nak naik tu orang tak ramai beratur, so takdelah tunggu lama sangat.dah naik tu rasa sekejap sangat.mommy tak kira la berapa kali pusing, tau2 je dah nak kena turun balik pada mommy takde apa sangat lah, kalau setakat nak tengok KL waktu malam, baik pergi KL Tower..lagi syok..boleh duduk berjam-jam sambil makan-makan, dan for sure leh tengok satu KL banyak kali




sebelum balik umah tu kami singgah supper kat Kg Baru , makan nasi lemak antarabangsa.rasanya memang dah lama tak mai sini.dulu masa dating ngan daddy nadiah bila gi Kl mesti cari nasi lemak antarabangsa nih.kami selalu pergi kat belakang stadium tu..ada orang cakap nasi lemak antarabangsa yang real punya yang dekat2 pasar tu..tapi standard lah kg baru ni ramai sangat umat...nak cari parking punyalah susah...kami pergi kat tempat yang senang aje.
Nasi lemak dia memang murah, sebungkus 60sen je...tapi tang lauk dia tu mahai! macam tak caya je sambal kerang dia 2 senduk 6 hengget! whoahh, patutlah orang meniaga nasi lemak ni kaya raya..hehehehe...gambar melantak nasi lemaka takde sebab kami sibuk isi perut
Quote:

re: Overall , ride OEM ni biasa2 aje..tapi disebabkan kami ni saja la nak mencuba, kami gagah jugak naik disamping konon-konon nak menyokong produk sempena tahun melawat Malaysia 2007 ni...tak ada apa yang specialnya, setakat tengok pemandangan KL waktu malam - means dapat tengok satu KL..erks, satu KL ker? tak perasan lak sebab sekejap sangat cuma kalau rasa nak membazir sikit duit tu bolehlah try..kalau idak baik buat pergi makan kat mana2...lagi puas hati


Friday, 6-Jul-2007 03:35 Email | Share | | Bookmark
Home Sweet Home

google earth image
living hall
master bedroom
View all 10 photos...
Since mommy & daddy tak stay dekat umah kami di Subang, Batu 3 Shah alam ni, so we decided to sell the house.lepas ni boleh la beli umah kat tempat lain pulak.Kami pun memang takde buat housewarming punya sebab memang tak tinggal kat situ, jauh dari KL.Nanti cian kat daddy ulang alik nak gi UIA nun...rasanya lepas ni kami memang dok area ulu Kelang tu jugak...



Location umah ni strategic:: near Komuter batu 3 station, Makro & Giant Seksyen 13 Shah Alam, Tesco Shah Alam, Carefour & Subang Parade,Subang.

Built-Up Area :1030 sq.ft
11th Floor
3 bedroom, 2 bathroom, living hall, kitchen, yard & balkoni.
Access card ( enter gate & residents area ) sticker & 1 unit parking lot

Land Tenure: Freehold.

Common Facilities available:
* Swimming pool
* Pool deck
* BBq pit
* Gymnasium
* Badminton court
* Children's playground
* Kindergarten
* Reading room
* Laundrette
* Shops
* Community hall


Services provided:
* Security
* Refuse collection

Kawasan ni baru lagi, so memang blom ramai residents.Tapi belah depan ni ada shoplot 2 tingkat yang dah siap dan sudah ada kedai bukak.Belah kanan pun nak bina shoplot lagi & aparment indarisa inprogress.Dulu konon memang nak tinggal lama kat S/alam ni tapi nampaknya rezeki kat tempat lain pulak..
So Anyone interested?Harga boleh dirunding



Tuesday, 3-Jul-2007 09:42 Email | Share | | Bookmark
Cuti-cuti Malaysia

 




- daddy & Nadiah watching sunset..takde sunset pon sebab hari nak hujan
- 2 budak kembar @ Miri City Fan..takde apa pun kat sini, lebih kepada
taman riadah je & public swimming pool


....sedikit update untuk percutian tempohari....Hari ke-2 di Miri mommy kena keracunan makanan...so plan nak ke Brunei terpaksa dibatalkan...Hari Ahad tu pon mommy masih tak sihat sampai lah lepas balik ke KL semalam...Disebabkan keadaan kesehatan mommy tak mengizinkan, kami tak pergi melawat banyak tempat......lagipun tak banyak tempat menarik sangat untuk dilawati disana...kalau setakat nak bershopping tu oklah sbb banyak shopping kompleks.. frust mommy konon nak ajak nadiah berswimming kat Esplanade bay tu tak kesampaian, mommy punyalah berkobar2 beli swim suit untuk Nadiah sebelum pergi hari tuh ..takpelah Nadiah, wiken ni kita lepak Puri Aiyu nak, nanti leh swim...


Monday, 25-Jun-2007 09:25 Email | Share | | Bookmark
Nadiah::19 mos

 
Lately mommy tak berapa sihat.Nak menghadap pc pon tak larat....banyak gambar-gambar yang blom sempat upload..gambar entri lepas pon daddy yang tolong uploadkan..nak mintak tolong daddy banyak2 tapi daddy sendiri pon sibuk & outstation...
So kesempatan ni mommy upload sikit gambar baru nadiah...
Gambar ni ambil lepas kami balik dari klinik scan adik Nadiah..kandungan mommy agak bermasalah tetapi keadaan baby ok, cuma nak kena follow up selalu.Kalau ikut kiraan doctor, kandungan mommy dah masuk 16 minggu ++..Balik tu kami singgah the curve & cineleisure tengok wayang

Ahad pagi tu kami pergi sepang, tengok Japan GT..ni favarourite daddy..mommy ngan Nadiah follow aje...singgah Putrajaya jap, kunun nak amik gambar..tapi hari panas...tak koser mommy...

Nadiah dah masuk setahun 7 bulan...rasanya sekejap je masa berlalu..Nadiah semakin pintar & cekap menghafal..banyak jugak perkataan yang Nadiah boleh sebut.Seronok lawan bercakap ngan dia..tapi yang tak tahan tu feel kuat merajuk dia tu makin menjadik2...
Makan & minum air sendiri..eksyen tak mahu orang suapkan..tapi skang suap sendiri dah ok, banyak yang masuk dalam mulut dari tumpah
Suka posing, pantang kalau dengar nak amik gambar dia...
Sekarang kalau dengar lagu, dia pon sibuk nak menyanyi...keluar la bunyi 'aaaaaaa'..'uuuuuu'
perkembangan lain seperti yang lepas2 jugak...sebab sebelum ni mommy tak sehat & tak banyak masa melayan nadiah, tak sempat nak ajar nadiah banyak benda...apa-apapun mommy syukur sangat sebab Nadiah sihat walafiat...kuat makan & makin berat!
p/s:hujung minggu ni Nadiah, mommy & daddy akan terbang ke Miri, Sarawak & InsyaAllah ke Brunei...Nadiah wish in advance Happy 28th Birthday to Mommy this 30 Jun! sayanggggggggggg mommy...muahhhs!!
Quote:
p/s: baju pojaan ramai ittew mommy beli @ somerset bay.banyak lagi design sedondon cantik2 for adult & kids...sementara tengah Mega Sale ni sesapa yang berminat leh la serbu butik2 Somerset / Metrojaya.


[<<  <  1  2  3  4  5  6  [7]  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net