.::Our Precious:: Nadiatul Qistina & Muhammad Danish Mirza::.

By: Nadiatul Qistina And Muhammad Danish Mirza

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  6  7  [8]  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Monday, 4-Jun-2007 12:05 Email | Share | | Bookmark
Kenduri dan Cuti

 
 
Di Taman Astakona
View all 5 photos...


Ini gambar majlis perkahwinan Pak Ngah Nadiah yang berlangsung di Perak pada 3 Jun yang lalu.mommy tengah kepenatan selepas majlis kenduri tak sempat nak upload apa2 lagi gambar.sebelum kenduri pon mommy sibuk dengan persiapan untuk majlis.

Balik ke KL baru2 ni, mommy sempat jumpa doctor untuk scan.alhamdulillah, baby dalam kandungan mommy sihat & aktif.kalau ikut scan hari tu, kandungan mommy dah masuk 14W.rasanya mommy akan bersalin awal daripada tarikh jangkaan sebelum ni sekitar akhir bulan Nov ni.gambar blom smpt nak upload sbb blom scan.nanti bila mommy ada masa mommy akan upload gambar lain okeh!


Monday, 14-May-2007 05:01 Email | Share | | Bookmark
little poser!

 
Keadaan mommy sekarang bertambah sehat walaupun mommy masih loya-loya lagi...thanks to all mommies yang berikan mommy semangat dan mendoakan kesehatan mommy ...Nadiah dah balik ke KL semula.terubat jugak rindu mommy bila nadiah ada kat sini.sekarang umur nadiah masuk 1 tahun 6 bulan ( lagi 2 minggu ).perkembangan Nadiah:

-makin nakal & lasak
-kuat merajuk
-mulut bising...macam-macam disebutnya tapi tak paham apa pon:D
-ligat menari, pantang dengar muzik atau lagu
-panggil mommy 'ma' & daddy 'abaaa'
-kalau nak susu dia sebut nak 'sshhhsssshhh' - tak reti2 lagi sebut susu
-dah belajar kenal hidung, mulut , mata dll tapi bila konfius semua dia tunjuk hidung.
-pantang dengar orang cakap 'angkat tangan' laju je dia angkat...cth siapa cantik angkat tgn, sapa pandai angkat tangan, sapa kuat nangis angkat tangan, sapa sayang ayah angkat tangan...janji ada perkataan 'angkat tangan'
-tak boleh tengok orang bersiap nak keluar, dia pon sibuk sama thn tunggu depan pintu
-dah pandai posing kalau orang nak amik gambar.siap lentok2 lagi kepala..adoi!
-berlari makin laju.
-kalau dia yak-yak/pee, nanti dia amik pampers mintak tukarkan
-suka tiru apa orang buat.cth kalau daddy picit kaki mommy dia pon sibuk tolong picit.cuma kadang2 dia pon sibuk mintak kita picitkan..konon2 sakit la tu....
-boleh angguk dan geleng bila perlu..
-salam tangan orang tapi sambut letak dekat pipi
-dah kenal binatang sikit2..cth fish-fish, cat-meow, ciken- iken, tiger-aumm
-pandai pakai kasut sendiri
-makan suap sendiri, tapi selalunya lebih banyak yang tumpah daripada masuk mulut.






Monday, 30-Apr-2007 07:35 Email | Share | | Bookmark
Miss Cindrelella :D

 
gambar nih gambar lama..masa ni Nadiah ikut daddy pergi lab...Nadiah ni memang tak reti nak dok diam kalau pergi lab, ada aje kerja nak dibuatnya...ada sekali tu dia nampak penyapu..apa lagi, habih satu lab tu dia sapu....rajin sunggoh anak mommy nih...sejuk perut mommy camnih masa mengandungkan Nadiah dulu...

Nadiah masih tinggal kat kampung ngan tokwan..maybe minggu ni mommy amik Nadiah balik KL .kalau kekawan rindu kat Nadiah..mommmy lagi lah rindu gaban kat Nadiah Mommy masih lom sehat lagi...kalau takat siang hari tu muntah, mommy leh tahan..nih bawak kemalam pon masih mabuk2 lagi...cemana yer nak buat?
p/s: sorry yer mommies yang lelain, tak dapat nak meround fp..instead of fp yang sangat lembap mommy jugak tak sempat nak surfing...nanti ada masa mommy layaaaaaaannn okeh! jangan kecit hati yer...


Sunday, 15-Apr-2007 07:30 Email | Share | | Bookmark
Mommy need rest!


Oleh kerana keadaan kesehatan mommy yang tidak mengizinkan, mommy tak dapat joint gathering @ Lake Garden 15 April ..Maaf banyak-banyak pada Puan Azza dan lain-lain...memang agak kesal sebab tak dapat nak jumpa....Dengar cerita, gathering amat meriah & ramai sungguh yang datang..huk huk...tapi apakan daya, kalau mommy larat memang mommy tak mau missed gathering kali ni....
Berita baik untuk dikongsi bersama, mommy bakal melahirkan baby ke-2 dec 2007, now abt 6 weeks preggy.kali ni mommy mabuk teruk, x mcm first dulu..tu yg x larat sungguh, apatah lagi nadiah dok melasak sekarang.
Mungkin mommy akan bercuti panjang dari fp ni...bergantung pada keadaan...dan disebabkan Nadiah pon akan tinggal di kampung sementara waktu dengan tok wan, maka bertambah2 lah sunyi fp ni nanti...tapi mommy akan upload gambar2 lepas yang lom sempat upload okeh...


Friday, 30-Mar-2007 08:30 Email | Share | | Bookmark
sweet little LOVEBUG

 


yay, i'm 16 mos!
- makin notty , tak reti dok diam dalam keter, ada je 'kerja' nak buat..
- kalau usik cakap jom pergi sekolah, laju je cari bag dia dan start salam semua orang..
- kuat merajuk (daddy kata ni mesti ikut mommy nih...sebab mommy memang kuat majuk, esp time preggy dolu-dolu,aharks.. )
- suka membebel & jerit2
- bangun pagi mesti senyum!
- panggil maaaa & paaaaa
- kuat makan..lihat perutku, boroi kan .fav telor goreng masak kicap & daging masak kicap
- suka minum air ribena, punch fruit & vitagen
- dah faham banyak benda & boleh dengar arahan..good girl!
- suka sangat menari..yehaaaaaaa!!! goyang kepala dengan tangan esp kalau tgk macam2 aznil.
- suka buat aksi gimme five..hehehe..kalau soh buat peace terkial-kial dia pusing jari..
- suka turun naik eskelator..isk, tak larat makcik dibuatnya..
- kalau haus susu nanti nadiah pegi dapur tunjuk tempat mommy selalu bancuh susu...sib baik mommy faham ..hehehhe
- rajin tolong mommy kat dapur ( tolong menyepah! )
- suka sangat main suis & punat tv...ngacau mommy & daddy nak tgk tv lah!
- bila time nak mandi , nanti mommy kata bukak baju, laju je angkat tangan nak bukak baju.bila dah tinggal pampers terus dia pegi cari toilet


Quote:
I've been tagged !! ( dah basi laaaaaaaa...tapi sebab dah kena tag kena gak bagitahu yerrr..)
6 weird things ...

1- makan nasik mesti ada kicap..tak sedap kalau takde nih
2- suka gigit kuku & pintal2 rambut...time ralit baca majalah / novel
3- feeling kalo tengok citer sedey...harus nangis tersedu-sedu
4- suka nak membeli aje walaupun barang tu tak suka nak pakai..cth klip rambut yang cantik-cantik( membazir je kan...)
5- suka main game solitaire walau banyak lagi pc game lain boleh main, game ni jugak dok hadap .
6- suka minum teh o...hari2 mesti pekena teh o


[<<  <  1  2  3  4  5  6  7  [8]  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net